Groep OB1

Welkom op de pagina van groep OB1 van juf Michelle, juf Carolien en juf Anna.

We zijn alweer een tijdje op school.
De eerste weken hebben we kort herhaald wat we allemaal al geleerd hebben en hebben we een start gemaakt met nieuwe thema’s. 
Onze klas is verdeeld in twee lokalen, omdat wij twee verschillende niveaus hebben. De leerlingen die hiervoor in de kleuterklas gezeten hebben, zitten in de klas bij juf Carolien en juf Michelle. De leerlingen die vorig jaar in groep 3 zaten, zitten nu in de klas bij juf Anna. Omdat we één groep zijn, spelen en gymmen we wel samen en proberen we in de middag regelmatig wat leuks samen te doen. Ook de vreedzame school doen we met de gehele groep.

Juf Carolien en juf Michelle

In de groep van juf Carolien en juf Michelle zijn we gestart met het leren lezen. Dat is best spannend maar wat doen ze goed hun best! Bijna om de dag leren de kinderen een nieuwe letter. We werken met de methode veilig leren lezen. Hierbij gebruiken we digibord software, leerling software zodat ze zelf ook leuke en leerzame spelletjes op de computer kunnen spelen en natuurlijk werken we ook uit de werkboekjes en lezen we veel. De werkboekjes krijgen de kinderen per afgeronde kern mee naar huis. We maken nu nog erg veel samen maar zodra het lezen steeds beter gaat zal dit wat minder gaan worden. 
Het is erg belangrijk dat u thuis ook elke dag even met uw kind gaat lezen. We geven van elke kern ook een leuke kwartet mee naar huis. Deze kunt u zelf uitknippen (mogelijk lamineren) en leuk samen gaan spelen. De kernen kunnen gecombineerd worden. Zo zijn ze aan het lezen terwijl ze het eigenlijk niet eens doorhebben. 
Per kern hebben we een leuke themamuur. Deze richten we samen in, dit is de muur van kern 1.                       
                 

Natuurlijk zijn we ook veel aan het rekenen. We zijn nu vooral bezig met het tellen tot en met 20 en weer terug. Terugtellen is nog best lastig! Maar we blijven lekker oefenen. Ook zijn we bezig met de begrippen meer, minder en evenveel/gelijk. 
De eerste toetsen van veilig leren lezen en van rekenen zitten er al weer op, deze zullen we kort bespreken tijdens het eerste oudergesprek. 
De herfst is begonnen dus dit gaan we in de klas ook terug zien. Mochten jullie leuke herfstspulletjes hebben/vinden mag dit altijd mee naar school. 

Juf Anna en juf Carolien

Ook wij zijn na de zomervakantie weer goed van start gegaan!
De eerste weken zijn wij hard bezig geweest om elkaar te leren kennen en de groepsafspraken. Dit hebben we gedaan met veel spelletjes. Ook de lessen van de Vreedzame school met handpoppen Aap en Tijger spelen hier een grote rol in. In deze lessen leren we hoe we het op school fijn kunnen hebben met elkaar. We kiezen ook steeds een doel om met de groep aan te werken. Op dit moment werken we aan dit groepsdoel (zie afbeelding) , de kinderen kunnen weer een beloning verdienen als het goed gaat. Het is nog best lastig om niet door elkaar (of juf) heen te praten, maar het gaat steeds een beetje beter!

                       


Natuurlijk zijn wij ook druk aan het lezen. Wij werken ook in de methode Veilig leren lezen. Naast werken in ons werkboek en de stof op het digibord, hebben wij drie keer per week leescircuit. Tijdens dit circuit werken wij in kleine groepjes aan allerlei leesopdrachten. In de vorm van spelletjes, stempelen, tekenen etc. Dat is zo leuk dat we bijna vergeten dat we aan het lezen zijn. Groot favoriet bij de leerlingen dus. 
Thuis elke dag lezen en voorlezen is belangrijk. Wist u dat u uw kind gratis lid kunt maken van de bibliotheek? 


Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT