Groep OB1

Welkom op de pagina van groep OB1 van juf Michelle en meester Bart.

Na een fijne zomervakantie zijn de scholen weer begonnen. Dit is altijd spannend maar voor veel kinderen uit onze klas een beetje extra. Zij komen namelijk van een andere locatie of zelfs van een andere school.

We hebben een gezellig clubje van 15 kinderen waarvan 12 jongens, 3 meiden en 3 leerkrachten.
Elke maandag en dinsdag is meester Bart in de klas.
Elke woensdag, donderdag en vrijdag juf Michelle.

En op donderdag en vrijdag is juf Isa er ook.

De maandag na de vakantie zijn we gestart om elkaar een beetje te leren kennen. Maar ook om de school te leren kennen. Zo zijn we in de rij door de hele school gelopen om eens te kijken in alle gangen en lokalen.


Veilig leren lezen

Vanaf dinsdag 24 augustus zijn we lekker begonnen met werken. We hebben de letter i geleerd van ik. Dit past ook mooi bij de methode van De Vreedzame School om elkaar beter te leren kennen. Om de dag leren we een nieuwe letter vanuit de methode van Veilig Leren Lezen. U zult regelmatig werk- of leesbladen mee naar huis krijgen. Extra leuk (en ontzettend goed) om thuis deze bladen nog te laten voorlezen door de kinderen.


Wist u dat kinderen gratis lid kunnen worden van de bibliotheek?! Dit is erg leuk en leerzaam om samen naar toe te gaan, zelf een boekje uit te kiezen en deze samen te gaan lezen. Ze zullen al snel de eerste woordjes kunnen lezen
.De Vreedzame School

Met de Vreedzame School leren we in het eerste blok elkaar, de regels van de school en van de klas beter kennen. Dit doen we samen met aap en tijger (handpoppen) die nog wel eens hulp nodig hebben om zich aan de regels te houden. Gelukkig hebben we gemerkt dat de kinderen ze al goed kunnen helpen.Schooljudo

De eerste weken van het schooljaar krijgen wij elke vrijdagochtend schooljudo. De kinderen hebben hiervoor niet hun gymkleding nodig maar ze krijgen een echt judopak aan. De foto's van de les kunt u via ouderportaal bekijken (wanneer we alle brieven terug hebben).

Via ouderportaal wordt u op de hoogte gehouden van nieuws vanuit de klas en school, maar ook laten we regelmatig foto's zien van wat we in de klas allemaal doen. Het is dus erg fijn om dit goed in de gaten te houden.

Mocht u vragen hebben dan horen wij het graag via de mail en anders graag via de telefoon (het liefst na schooltijd).

 
Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT