Groep OB1

Welkom op de pagina van groep OB1 van juf Felicia.

Lezen

Het is alweer herfstvakantie geweest en ondertussen zitten we met veilig leren lezen alweer in kern 4. We hebben al onwijs veel letters geleerd van de verschillende letterfamilies. Van de korte klanken: i – e. Van de lange klinkers: aa – ee – oo. Van de medeklinkers: k, m, s, p, r, v, n, t, b, d. De letters b en d zijn nog lastig, want die halen we nog regelmatig door elkaar. We zijn ook al druk bezig met verschillende woordjes en zelfs zinnen te lezen!

Rekenen

Met rekenen zijn we in een nieuw schrift en blok begonnen. We hebben blok 1 en 2 helemaal af en daarmee ook ons eerste schrift uit. Nu gaan we komende periode beginnen met bussommen en de begrippen erbij en eraf. Ook hebben wij kennis gemaakt met het rekenrek en met het splitsen van aantallen. Dit vinden wij nog wel een beetje lastig.

Knutselen

Met knutselen hebben we afgelopen periode mooie uilen gemaakt voor de herfst en zijn we begonnen met de lampionnen voor Sint Maarten. Tussendoor hebben we aan de kinderboekenweek gewerkt met het thema reis mee. Hierbij hebben we luchtballonnen gekleurd met wasco en helikopters gevouwen. 

Sint Maarten

Wat hebben we hard gewerkt aan onze lampionnen. Zie hier het resultaat:


Sinterklaas komt eraan

Het is weer de tijd van het jaar, Sinterklaas komt naar Nederland! Na Sint Maarten zijn we begonnen met het kijken van het Sinterklaasjournaal, met het knutselen en zijn we ons aan het voorbereiden op de komst van Sinterklaas en zijn pieten op 5 december. De kinderen zijn ontzettend enthousiast en zingen het liefst de hele dag door Sinterklaasliedjes.

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl