Groep MB3

Welkom op de pagina van groep MB3 van juf Carolien en juf Marion.

Vreedzame school

We zijn alweer een aantal weken hard aan het werk op school en die weken zijn erg snel gegaan! Samen met de kinderen hebben we afspraken gemaakt voor in de klas. Iedereen heeft deze ondertekend. Ze hangen aan de wand, zodat iedereen ze goed kan zien! Ook zijn de bedachte taken weer verdeeld en deze zullen af en toe wisselen. De namen voor de taken, hebben de kinderen ook zelf bedacht.

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek had als thema: Op reis. We hebben het over vervoersmiddelen gehad en over bestemmingen. Ook hebben we de aarde nagemaakt met de werelddelen en de oceanen. De bibliotheekboeken over dit onderwerp zijn erg in trek.
In de klas hebben wel mooie boten staan! Sommige boten zijn klaar voor vertrek, andere moeten nog afgemaakt worden. Ze zijn gemaakt van artstraws en dat is best nog wel een klus!

Wereldoriëntatie

Voor de vakken van Wereldoriëntatie hebben we een nieuwe methode waarin we met blokken werken. We hebben een start gemaakt met geschiedenis, met de Gouden Eeuw. Rembrandt is al aan bod geweest en ook hebben we het over de boeren gehad die in de Gouden Eeuw leefden.

Engels

De komende periode gaan we verder met Engels, de eerste lessen waren best spannend. De herfst heeft zijn intrede gedaan, dat was te merken aan de vele keren dat we niet buiten konden spelen vanwege de regen. We hopen op mooi weer in de herfstvakantie zodat we lekker kunnen genieten van een weekje vrij!

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl