Groep JRK

Welkom op de pagina van groep JRK van juf Annet, Juf Ina en juf Sanne.

Het nieuwe schooljaar is alweer 6 weken bezig, wat vliegt de tijd! We zijn in het begin heel veel bezig geweest om een gezellige sfeer in de klas te krijgen en een goed groepsgevoel te krijgen. Dit hebben we gedaan door o.a. samen met de kinderen klassenregels op te stellen, gebruik te maken van de opstekerketting en vooral door lekker veel met elkaar te spelen.

Opstekerketting

In de klas werken wij met de “opstekerketting”. Deze ketting hebben de kinderen samen gemaakt. Wanneer een leerling een kraal had uitgezocht, mocht hij een opsteker (compliment) aan een andere leerling geven. Wanneer hij/zij dit gedaan had, mocht de kraal aan de ketting geregen worden. De ketting bestaat dus uit allemaal opstekerkralen!

Wanneer een leerling een opsteker wilt geven aan een andere leerling, mag hij/zij de ketting pakken en hem omdoen bij een medeleerling. Deze geeft een opsteker en hangt de ketting weer terug. Dit doen wij, om een positieve sfeer in de klas te ontwikkelen. Er wordt nu al gemerkt dat er steeds vaker opstekers gegeven worden!


Thema

Op dit moment werken wij aan het thema “supermarkt”. In de klas hebben wij ook een echte supermarkt gemaakt: de kinderen kunnen hier boodschappen doen, groente/fruit wegen, lege flessen inleveren, achter de kassa zitten, en betalen. Op deze manier zijn de kinderen op een speelse manier aan het “leren”. Zo zijn de kinderen bezig met zwaar/licht, geld geven en terug krijgen, met verschillende soorten groente en fruit in aanraking komen en zij leren hoe je met andere mensen omgaat etc.

Bij dit thema leren de kinderen de letter “m” van mandarijn, meloen, melk en mandje, 2x per week oefenen wij met deze letter. Zo doen wij verschillende spelletjes met de letter “m”: de leerlingen moeten deze letter zoeken in de klas, we versieren de letter, we schrijven de letter in scheerschuim/zand/klei etc. Op deze manier zijn de leerlingen op een speelse manier met de letters bezig.

Ook worden er weer mooie knutselwerkjes gemaakt: de leerlingen hebben een portemonnee gevouwen die ze in de supermarkt kunnen gebruiken, verschillende soorten groente worden er geplakt en we hebben van papier-maché verschillend fruit gemaakt. Heerlijk kliederen met lijm en kranten!Na de herfstvakantie zullen wij beginnen met het thema “herfst”.

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl