Groep JRK

Welkom op de pagina van groep JRK van juf Annet en juf Sanne.


Welkom!

In groep 1/2 zijn we de eerste weken vooral bezig geweest met het maken van regels en afspraken en het leren kennen van elkaar. We hebben leuke spelletjes gespeeld om te oefenen met elkaars namen, we hebben verteld wat we leuk vinden en we weten nu van elkaar met wie wij allemaal thuis wonen. De regels en afspraken hebben de leerlingen, samen met de leerkracht, zelf bedacht. Op deze manier zijn we bezig met eigenaarschap en hebben de leerlingen een eigen inbreng in de sfeer binnen de groep.  

                                                      

De afgelopen drie weken zijn we bezig geweest met het thema “mensen”. We hebben ons gericht op “onze familie” en “mijn lichaam”. Wat is het verschil tussen gezin en familie? Wie horen er allemaal bij jouw gezin? Heb je huisdieren? Wat kunnen we allemaal met ons lichaam? Welke lichaamsdelen hebben we allemaal? Wat zijn de verschillen tussen jongens en meisjes? 

Ook hebben we foto’s bekeken van de families van onze leerlingen. Dit vonden we erg leuk om te doen! De leerlingen praten makkelijker over hun familie, wanneer zij een foto zien. Bedankt voor de ingezonden foto’s!  

Uiteraard zijn er ook weer veel knutselwerken gemaakt, horende bij het thema. Zo hebben wij een opa/oma gevouwen, ons gezin geverfd en in tijdschriften gezocht naar ogen, neuzen en oren om een gezicht te plakken. We hebben liedjes gezongen en er zijn weer leuke spelletjes gespeeld! Wat de kinderen erg leuk vinden om te doen is het volgende spelletje “juf zegt….”:  

Juf zegt iets en de leerlingen moeten het doen, bijv.: steek je tong uit, trek eens aan je oren, sla op je knie, tik je schouder aan, kriebel op je buik etc. Op deze manier ben je verschillende dingen aan het oefenen: kritisch luisteren (wat moet ik doen?) en woordenschat (waar zit mijn buik?). Misschien een leuk spelletje om thuis ook eens te oefenen!  

Deze week zijn wij begonnen met het thema “eten en drinken”. We hebben in de klas een echte supermarkt, waar de kinderen boodschappen kunnen doen of juist in de winkel kunnen werken. We gaan het de komende weken vooral hebben over gezond/ongezond en over alle verschillende fruit en groente soorten!

                                                    Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT