Groep BB4

Welkom op de pagina van groep BB4 van juf Janey.

Welkom!

De eerste paar weken van het nieuwe schooljaar zijn voorbij gevlogen! De eerste paar weken stonden vooral in het teken van elkaar (nog) beter leren kennen. Veel kinderen kenden elkaar al van het voorgaande jaar, maar we hadden ook wat nieuwe kinderen in de klas. We speelden spelletjes waardoor we meer over elkaar te weten kwamen. Zo deden we bijvoorbeeld een variant op de stoelendans; het spel “Ik ben goed in ...”. Alle stoelen stonden in een kring en 1 leerling ging in het midden staan en noemde een talent van zichzelf op. Andere kinderen die dat talent deelden moesten opstaan en van stoel verwisselen. Degene die geen stoel had bemachtigd was daarna aan de beurt om een talent te noemen. Het was leuk om elkaar op een speelse manier beter te leren kennen.
Naast dat we veel spelletjes deden, hebben alle leerlingen ook een poster gemaakt met daarop allemaal informatie over zichzelf. Van deze posters hebben we een “klassenboek” gemaakt. Tijdens de leestijd in de ochtend mocht steeds een andere leerling in het klassenboek lezen. 

Ook hebben we samen nagedacht over regels/afspraken, groepsbeloningen en taken. In onze klas werken we met “Classdojo”. Dagelijks kunnen de leerlingen punten verdienen voor verschillende vaardigheden die zij gedurende de dag moeten laten zien. Ze kunnen bijvoorbeeld punten halen voor samenwerken, gym en buitenspelen. Aan het eind van de week bekijken we hoeveel punten we in totaal gehaald hebben. Afhangend van het aantal punten kunnen de leerlingen als klas een beloning halen. De afgelopen weken hebben we gelukkig al verschillende beloningen behaald. Zo hebben we al een paar keer “Just Dance” gedaan en deden we een spelletjes middag.

                                    

Natuurlijk kon het nieuwe schooljaar niet beginnen zonder het knutselen van een nieuwe verjaardagskalender. Dit jaar maakte iedereen zijn eigen kaarsje voor op de verjaardagscupcakes. Ieder kreeg een ijsstokje en versierde deze met vrolijke kleuren. Het vlammetje werd gemaakt van papier. De verjaardagskalender hangt nu op de kast, zodat iedereen hem goed kan bekijken. 

                             

 

Onderwerp

Tekst

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT