Groep BB4

Welkom op de pagina van groep BB4 van meester Marco.

Meesters- en juffendag

Vlak voor de voorjaarsvakantie hebben we deze dag weer op school gevierd. Een mooie afsluiting van de periode voor de vakantie. We hebben een leuke en gezellige dag gehad. De kinderen hadden zelf spelletjes mee van huis genomen om te spelen, we hebben Bingo gespeeld waarbij leuke prijsjes te verdienen waren en we hebben lekker gesnoept en gedronken, op deze dag mag dit. Dan is het opeens wel erg leuk om leerkracht te zijn. Wat ben ik dit jaar verwend zeg, te veel om op te noemen. Uiteraard wil ik hier een ieder nog voor bedanken. 

Meester Fred

De laatste les ging over lucht en de kracht hiervan. Meester Fred had een opstelling op het plein gemaakt waarbij hij lucht in een fles met water pompte onder hoge druk. Wat een enthousiaste reacties toen deze fles opeens met een enorme knal de lucht in vloog. Uiteraard volgde in de klas de uitleg.

Tijdens deze les zijn de kinderen zelf lekker praktisch in de weer geweest met het maken van autootjes die zich vooruit konden bewegen door de kracht van lucht. Op de constructie was namelijk een ballon geplaatst die je kon opblazen, en als deze leegliep zorgde dit voor de kracht van de voortstuwing. Ook toonde meester hoe je op afstand met een grote trom dusdanig veel lucht kon verplaatsen dat er zelfs een kaars mee uitgeblazen werd die op een paar meter afstand stond. Echt superleuk allemaal weer, en zeker de verwondering van de leerlingen was hartverwarmend.


Wereldoriëntatie

Hiermee zijn we als laatst bezig geweest met het onderdeel "Wereldsterren". Mensen die in de loop van de geschiedenis een belangrijke rol hebben gespeeld. Van bijvoorbeeld Anne Frank tot aan Dzjengis Khan. Ook hebben we besproken dat het woord ster in dit geval niet altijd een positieve invloed hoeft te zijn. Uiteindelijk gaat dit resulteren in een onderzoek waarbij de leerlingen een eigen persoon gaan bestuderen en hier een presentatie van maken. We wachten af. 

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl