Groep BB2

Welkom op de pagina van groep BB2 van juf Saskia en juf Brenda.

Kennismaking

De eerste weken na de zomervakantie zitten er alweer op. Deze eerste weken hebben in het teken gestaan van de kennismaking en de nieuwe regels en afspraken in onze groep. Met wie zit je in een groep en wat is er handig of leuk om van elkaar te weten. We hebben klassentaken gemaakt, zo zijn er 2 kinderen verantwoordelijk voor het uitdelen en ophalen van de boekjes, worden de tafeltjes en het keukenblok schoongehouden en is er iemand de postbode.

Rekenen en Spelling

Met rekenen en spelling gaan de kinderen, die in de instructiegroep bij juf Brenda en juf Saskia zitten, werken met Snappet. Dat is zowel voor de juffen als voor sommige kinderen best even wennen, maar het helpt wel om nog beter aan te kunnen sluiten bij wat de kinderen nodig hebben voor instructie (verlengd, basis of verkort) en extra in oefening of juist extra uitdaging.  

Wereldoriëntatie

Met de wereldoriëntatie vakken is ons onderwerp bij geschiedenis; De Egyptenaren. Een onderwerp dat veel kinderen aanspreekt. We hebben het al gehad over de invloed van de Nijl op het leven van de Egyptenaren. Hoe zij om leerden gaan met het water, zodat zij ook in de droge tijd hun plantjes op het land van water konden voorzien (irrigatie). Nu zijn we bij de verschillende goden die de Egyptenaren vereerden en hun kijk op het leven. 

Natuur en techniek

Met natuur en techniek hebben we het over iets heel anders namelijk over houtsoorten (naald en loofhout) en houtbewerking en verschillende verbindingen; pen gat, lijmverbinding, schroef-verbinding. Maar we kijken ook naar het belang van het behoud van bomen en planten voor ons als mens. 

Aardrijkskunde

Met aardrijkskunde hebben we het over de verschillende werelddelen, het verschil in reizen tussen vroeger en nu, straks gaan we ons daarbij vooral richten op Europa.

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl