Groep MBBJ

Welkom op de Pagina van de groep van meester Bart en juf Joyce.

Wereldoriëntatie

We gaan alweer een tijdje naar school en zijn druk aan het werk met alle vakken. Voor de vakken wereldoriëntatie gebruikt onze klas een nieuwe methode: Wijzer! We zijn met geschiedenis gestart in de tijd van de regenten en vorsten. We leren over Rembrandt en de Gouden Eeuw.

 

Natuur & Taal

Met natuur zijn we wat dichter bij huis begonnen, daar leren we namelijk over ons eigen lichaam. Hoe ziet je skelet er uit en waar zitten al je spieren? Hoe werken de bloedvaten en de zenuwbanen? Dit thema sluit mooi aan bij ons thema van taal. Hier werken we namelijk ook over het onderwerp je lijf en sport.

 

Aardrijkskunde

Met aardrijkskunde werken we aan het thema ‘op het land’. We leren over verschillende soorten landbouw en ook de topografie van Drenthe, Groningen en Friesland komt aan bod.

 

Knutselopdrachten

Naast al het harde leren is er natuurlijk ook tijd voor knutselopdrachten. We hebben twee prachtige kunstwerken in het thema herfst gemaakt. In het maken van de dieren uit herfstbladeren konden we onze fantasie de vrije loop laten. Zo ontstonden er dinosaurussen, hertjes en schildpadden. Het resultaat mag er zeker zijn!


 

Sint Maarten

Nu oktober op zijn einde is, komt Sint Maarten weer in zicht. Dit jaar hebben wij gekozen voor en hele unieke lampion. Wij gaan suikerbieten uithollen om daar vervolgens figuurtjes uit te halen. Zo kunnen de kinderen dit jaar met een heel bijzondere lampion op pad. We hopen op erg mooie lampionnen en een mooie, droge avond op 11 november.

 

Schoolontbijt

Het schoolontbijt komt er ook weer aan, dit is 7 november. Zorg dat je allemaal een bord, beker, bestek en bakje mee hebt!

 

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl