Groep BBSB

Welkom op de pagina van de groep van Juf Saskia en juf Brenda.

Na een welverdiende voorjaarsvakantie, zijn we weer uitgerust van start gegaan. Op donderdag en vrijdag komt juf Celine vanaf nu tot aan de zomervakantie in onze groep stagelopen.  Altijd fijn zo’n extra paar handen in de klas. Zo zijn er bijvoorbeeld een heel aantal kinderen in de groep die een leesmap hebben om hun leesniveau nog verder te verbeteren. Op deze dagen helpt juf Celine met het overhoren daarvan. En ook tijdens de hulprondes is het fijn dat de kinderen minder lang hoeven te wachten op hulp. Verder zal zij ook werken aan haar eigen opdrachten en vaardigheden.
  

Wereldoriëntatie

Met wereldoriëntatie werken we de komende tijd uitgebreid aan het thema gezondheid. We kijken daarbij naar ons eigen eet en - drink gedrag. Hoeveel klontjes suiker zit er bijvoorbeeld in mijn pakje drinken? En wat is dan een betere keus? Ook kijken we of we wel voldoende water drinken op een dag! En welke weg legt ons eten eigenlijk af in ons lichaam en welke stoffen zijn belangrijk in ons eten en waar zorgen ze voor? (Denk aan koolhydraten, eiwitten, (gezonde) vetten, de schijf van 5 die ons daarbij kan helpen.)

Maar naast dat we onze voeding bekijken, gaan we ook extra bewegen. Er komt een sponsorloop, waarmee we zoveel mogelijk geld op willen halen om nieuwe sporttenues te kunnen kopen voor als we als school meedoen aan de voetbaltoernooien.

De presentie van dit thema is op 19 maart tijdens de inloopmiddag. Op deze middag mogen de kinderen zelf de school laten zien aan familie en/of bekenden.

         

Technisch lezen

Met technisch lezen starten we vanaf donderdag met de nieuwe leesgroepen, want doordat de AVI en DMT- toetsen in januari en februari zijn afgenomen, zijn hierin wat verschuivingen.
 

Verkeerslessen

Bij de lessen van verkeer hebben we het de afgelopen tijd over de verkeersborden gehad. De verkeersborden, zo hebben we geleerd, kunnen ingedeeld worden in 5 groepen; de je moet hier…. borden, je mag hier….. borden, de kijk hier is…… borden, Pas op…..borden en de voorrangsborden. Bij iedere groep hebben de borden een vaste vorm en kleur.

 

 

 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl